SASTAV

beta glucan

UROVITA sadrži snažne antioksidanse: vitamin D, vitamin E, selen i ekstrakt zelenog čaja koji štite stanice prostate od oštećenja, dok ekstrakti livadne djeteline, nara, kore afričke šljive (pygeum africanum), Sabal palme i korijena velike koprive.

EKSTRAKT PLODA SABAL PALME (eng.saw palmetto, lat. Serenoa repens) ima dokazani zaštitni i terapijski učinak na simptome benignog povećanja prostate, učinkovito ublažava simptome dobroćudnog povećanja prostate, efikasno smanjujući potrebu za čestim noćnim mokrenjem, potiče protok urina te smanjuje simptome inkontinencije ili nekontroliranog mokrenja. Sadrži sitosterol i masne kiseline koji blokiraju enzim 5-alfa reduktazu čime se blokira pretvorba testosterona u dihidrotestosteron koji je odgovoran za bujanje stanica prostate. Veliki broj istraživanja potvrdio je da je sabal palma najučinkovitija biljka za sprječavanje bujanja stanica prostate. Bitno je naglasiti da sabal palma ne izaziva nuspojave u smislu smanjenja potencije kao farmaceutski lijekovi koji se koriste u istu svrhu. Dapače, sabal palma pojačava libido i potenciju. Sabal palma snaži i strukturu mjehura, pojačava vrat mjehura, a koristi se kao i urinarni antiseptik u liječenju kronične infekcije mokraćnog sustava.

EKSTRAKT KORIJENA VELIKE KOPRIVE (lat. Urtica dioca) djeluje diuretski i olakšava mokrenje, čime se smanjuje količina zaostalog urina u mokraćnom mjehuru, a time i mogućnost rasta bakterija i stvaranja upale. Korijen koprive sadrži β-sitosterol koji regulira rad prostate i sprječava njeno uvećanje.

beta glucan
beta glucan

EKSTRAKT KORE AFRIČKE ŠLJIVE (lat.pygeum africanum) sadrži sitosterole, koji povoljno djeluju na hormonalnu ravnotežu muških spolnih hormona. Poboljšava simptome donjeg mokraćnog trakta i značajno povećava protok mokraće, istovremeno smanjujući zaostali volumen mokraće u mjehuru koji može dovesti do infekcija mokraćnog trakta. Djeluje i blago diuretski. Ekstrakti pygeuma ublažavaju i seksualnu disfunkciju koja prati povećanje prostate i tako dovodi do općeg poboljšanja kvalitete života, pogotovo ako se uzima u kombinaciji sa sabal palmom. Jedan način djelovanja jedinstven za ekstrakt pygeuma je sprječavanje širenja mišićnog i vlaknastog tkiva prostate koje doprinosi razvoju BHP-a. Učinci pygeuma dokazani su brojnim istraživanjima te je pygeum danas prepoznat u Europi kao standardna terapijska opcija.

EKSTRAKT NARA (lat. Punica granatum) posjeduje snažna antioksidativna i protuupalna svojstva, Također, znanstvenici su dokazali da ekstrakt ploda nara ima sposobnost zaustavljanja stanica karcinoma prostate.

beta glucan
beta glucan

EKSTRAKT LIVADNE DJETELINE (lat. Trifolium pratense) sadrži izoflavone, a to su tvari koje nalikuju na hormone. Zbog toga djeluje na regulaciju, proizvodnju i aktivnost spolnih hormona koji imaju ulogu kod povećane prostate. Isto tako pomaže kod tegoba s mokrenjem koje su posljedica uvećanja prostate.

VITAMIN D, VITAMIN E, SELEN i EKSTRAKT ZELENOG ČAJA vrlo su snažni antioksidanti i štite stanice prostate od oštećenja, što doprinosi zaštiti mokraćnog i spolnog sustava.

DOZIRANJE: 2 x 1 kapsule na dan pola sata prije obroka kroz najmanje tri mjeseca.